Geschiedenis

Ruim 21 jaar geleden startten Herman en Staf met een nieuw initiatief voor de Kempen. De 1ste vergadering van de Truckrun ging door op 12 september 1998.

De 1ste Truckrun vond plaats op het Boomgaardplein in Turnhout op 29 mei 1999. En het bleek dadelijk een schot in de roos te zijn.

De 2de Truckrun op 17 juni 2000, opnieuw op het Boomgaardplein, zorgde ervoor dat het konvooi vrachtwagens groeide, dat er meer bezoekers kwamen en dat we op het einde meer centen konden verdelen aan de instellingen.

Dus kwam er een 3de Truckrun op 9 juni 2001. Nog steeds een groot succes. Onder een stralende hemel werd er gespeeld, reden de kinderen met de grote trucks mee en ging iedereen 's avonds moe maar voldaan naar huis. Iedereen dacht, daar wil ik volgend jaar opnieuw bij zijn.

De 4de truckrun op 25 mei 2002 werd dus nog groter en de ganse buurt rond het Boomgaardplein zag dat het goed was. Iedereen goedgemutst. Als je telkens de grote colonne vrachtwagens ziet vertrekken, dan krijgen veel mensen de krop in de keel. Iedereen zwaait, de kinderen genieten en daar doen we het toch voor. Uiteraard wordt ook dit jaar de opbrengst weer verdeeld aan 2 instellingen uit de regio.

Voor de 5de truckrun op 13 en 14 juni 2003 willen we er een dubbel feest van maken. De showavond wordt geïntroduceerd. Het spektakel start dus al op vrijdagavond. Iedereen gaat uit zijn bol, maar is op zaterdagochtend weer fris uitgeslapen om de truckrun mee te beleven. Zaterdagavond stelden we vast dat het weer goed was gelopen. De cheques werden weer netjes verdeeld.

De 6de truckrun op 4 en 5 juni 2004 ging door op de Nieuwe Autokeuring. Het Boomgaardplein werd te klein voor onze organisatie. We weken dus uit naar het industrieterrein waar de activiteit in het weekend veel minder is. Een grote weide kregen we ineens ter beschikking en ook de vrachtwagens kunnen we mooi in rijen laten aansluiten. Ook deze editie werd weer een groot succes.

Voor de 7de truckrun op 20 en 21 mei 2005 konden we opnieuw rekenen op de inzet van vele chauffeurs en medewerkers om alles op wieltjes te laten verlopen. De kassa rinkelde. We schonken in totaal 600.000 BEF weg.

De 8ste truckrun op 9 en 10 juni 2006 ging op het elan van de vorige jaren verder. De ganse organisatie stond weer paraat. Herman had een prachtige rit uitgestippeld. Het weer was opnieuw pachtig. 720.000 BEF mochten we wegschenken. Zo'n mooi resultaat.

De 9de truckrun op 1 en 2 juni 2007 kwam in zicht. Zouden we het succes van de 8ste truckrun kunnen evenaren? We klokten af op 780.000 BEF om weg te schenken. Dit bewijst dat de truckrun in de Kempen een groots evenement is.

En toen begonnen we met de voorbereidingen van de 10de truckrun op 16 en 17 mei 2008. Dit moest een hele speciale truckrun worden. Met iets extra's. Herman droomde stilletjes en wilde graag 25.000 EURO wegschenken. Dit betekende wel dat er heel hard moest gewerkt worden. Ondanks het mindere weer werd dit een super truckrun. Herman haalde zijn doel.

Voor de 11de truckrun stond opnieuw een ganse ploeg vrijwilligers zich paraat om de hele manifestatie in goeie banen te leiden. Op vrijdag zongen Kids on the dancefloor, Willy Sommers en de Romeo's hun mooiste liedjes. Wat een ambiance. Een prachtig begin voor het truckrunweekend. Zaterdagochtend schoven 270 vrachtwagens aan om gedurende de dag ruim 1800 mensen met een handicap een mooie truckrundag te bezorgen. Ook op de weide was weer een heleboel animatie voorzien me als extraatje de komst van de clown. Na afloop van de truckrun werden de centen geteld. En Herman zag dat de truckrun opnieuw een succes was geworden. Op 11 september werd 27.000 euro weggeschonken aan Den Leeuweric, Lentekind en Scholengemeenschap Giblo.

Op 28 en 29 mei 2010 was het dan weer zover voor de 12de truckrun. De showavond was een schot in de roos met Nathalie Tané, Get Ready, Thorsten en Christophe en Lindsay. Op zaterdag daagden bijna 300 chauffeurs op om er weer een geweldig fijne dag van te maken. Uitzonderlijk hadden we van het stadsbestuur de toelating gekregen om met onze colonne vrachtwagens door het centrum van Turnhout te rijden. Een bijzondere ervaring voor allen die dit hebben meegemaakt. Deze truckruneditie werd afgesloten met mooie cijfers: We schenken 3 x 10.000 euro weg aan OC Clara Fey, MPI De Mast en 't Margrietje.

In 2011 ging het truckrun weekend door op 17 en 18 juni. Zoals we gehoopt hadden, werd het opnieuw een groot succes. De showavond bracht er de goeie sfeer in met optredens van Kids on the dancefloor, Torsten en Laura Lynn. Op zaterdag 18 juni zaten de weergoden niet helemaal mee, maar desondanks werd het een prachtige dag. Kinderen en chauffeurs genoten van de mooie rit aan boord van een grote vrachtwagen of brandweerwagen. Velen gaven al aan dat ze volgend jaar weer van de partij zullen zijn.

2012 - 14de editie Truckrun op 1 en 2 juni. Op de jaarlijkse gratis showavond kon iedereen meezingen met Franky Miro, René Redley, Jaimy, Thorsten en Swoop. Het was een zeer geslaagde avond met veel ambiance in de tent. Zaterdag 2 juni stonden onze vrijwillige chauffeurs weer paraat om alle kinderen een ongelooflijke rit te bezorgen.

2013 - 15de Truckrun op 24 en 25 mei. Deze 15de Truckrun moest iets speciaals worden. Vooreerst liefst zeven optredens op vrijdagavond. Kids on the dancefloor zette de goede toon, Swoop nam over, daarna kwam Lindsay, Thorsten, Kristof, Marian Berger en afsluiter de enige echte Romeo's. En ja hoor, onze Herman had het klaargekregen … het licht werd op groen gezet en met de toestemming van de burgemeester van Turnhout werd er zaterdag over de Grote Markt gereden. Veel getoeter en heel veel belangstelling van de wekelijkse zaterdagse marktbezoekers. De opbrengsten van deze editie gingen naar Buso De Mast, Giblo en Muylenberg.

2014 - 16de Truckrun op 13 en 14 juni. De inschrijvingen liepen zo vlot binnen dat we schrik hadden dat er niet genoeg vrachtwagens zouden zijn om al die kinderen mee te laten rijden. Maar alles kwam dik in orde. De showavond was een mooi gevuld programma met Crazy Disco Show en Zohra, Robby Longo, Garry Hagger, Thorsten en Sergio. Zaterdag konden dus alle ingeschrevenen een mooie rit maken langs onze Kempische wegen. De opbrengsten werden verdeeld onder Lentekind, 't Margrietje, GielsBos en Ter Loke.

2015 - 17de Truckrun op 29 en 30 mei. Vrijdagavond zat de tent helemaal vol voor Kids on the Dancefloor, René Redley, Swoop en The Fools. Er werd gedanst, gezongen, een pintje gepakt en lekkere soep gegeten. Op zaterdag stonden ongeveer 300 vrachtwagens klaar om iedereen weer een ongelooflijke dag te bezorgen. Het werd een lange rit, maar uiteindelijk was elke deelnemer weer gelukkig dat ze deze Truckrun aanwezig waren. De opbrengsten waren deze keer voor Den Leeweric, Den As, MPI De Mast en Clara Fé.

2016 - 18de Truckrun op 20 en 21 mei. Na vele jaren moest de Truckrun van de oude stek verhuizen naar de nieuwe locatie. Het was zwoegen en zweten met alle vrijwilligers om alles tijdig klaar te krijgen, maar iedereen heeft de tent gevonden. Het weer was geweldig. Vele bezoekers brachten zaterdag een gezellige dag door in de zonneschijn tussen de springkastelen, eettentjes en volksspelen. Vrijdagavond gaven de artiesten een spetterend optreden voor een volle zaal. Op zaterdag konden de chauffeurs rekenen op 1300 kinderen die zich hadden ingeschreven om een ritje mee te rijden. Het was een korte, gezellige rit door ons Kempenland. De opbrengsten dit jaar zijn voor AKB, Theater Stap, Vibo De Ring en Kristus Koning. Het was weerom een geslaagde Truckrun en we hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten.

2017 - 19de Truckrun op 9 en 10 juni. Voor de tweede maal op onze nieuwe locatie. De grote tent was weer zichtbaar vanaf de snelweg, zodat iedereen de weg ernaar toe weer gevonden heeft. Het weer was ons weeral goed gezind. De opbrengsten dit jaar zijn voor St. Rafaël, Zwart Goor en Giblo Beerse. De sfeer op vrijdagavond zat er dadelijk in met opwarmer Sabine. Als afsluiter mochten wij Cleymans en Van Geel verwelkomen. Het was een geslaagd feest.

2018 - 20ste Truckrun op 25 en 26 mei. Dit jaar vierden we onze 20ste Truckrun met een heuse feesteditie. De artiesten waren in topvorm, de fans en alle bezoekers zongen uit volle borst mee. Op zaterdag heeft Turnhout centrum het weer wel geweten dat de Truckrun er was. We kregen toestemming om met de colonne door het centrum van Turnhout te rijden. Op de grote markt hadden we natuurlijk veel beziens en een geweldige grote hoop kijklustigen. De opbrengst dit jaar ging naar Muylenberg, De Mast en Giels Bos. Dankzij de vele helpende handen is dit feestjaar meer dan geslaagd.

2019 - 21ste Truckrun op 14 en 15 juni Ondanks de koude wind en de regenbuien, kwamen vele mensen naar onze gratis showavond. Het was dan ook een mooie affiche, met bekende Vlamingen, waaronder Torsten, Yves Seegers en De Bonanza's. Dit jaar reden de chauffeurs maar 2 maal de toer, i.p.v. 3 maal. Ook wij denken aan het milieu. De eerste rit vertrok om 10.00 hr. en dadelijk was het zonnetje ook van de partij. De opbrengst dit jaar ging naar Muylenberg, Buso Oosterlo en muziekgroep Briezz van Giels Bos. Weeral danken wij alle vrijwilligers voor hun inzet. En onthou alvast 5 en 6 juni 2020 voor de 22ste Truckrun.

Onze sponsors